Lisa&Johanna.


Nu har vi kämpat med designen på bloggen, kommentera gärna era åsikter om hur det blev! :)

Lisa&Johanna.


Hallå allihopa!
Nu har ännu en arbetsvecka tagit sitt slut och det är äntligen helg! Vi tänker fira helgen genom att ikväll ligga i soffan framför en tecknad film och äta godis och vindruvor, precis som en riktig mysig fredagkväll ska vara. I helgen är det fölvisning i Sjonhem. Lisa ska åka dit och hjälpa familjen Lerman med sitt sto Magnolia.

Som vi alla vet blev det inget med Gunghästen i år, tråkigt att det är sådan brist på funktionärer. För utan funktionärer kan man inte utföra någon tävling. Vi får hoppas på att det här gör att folk förstår att det kan vara bra att ställa upp lite då och då:)

Sedan uppmanar vi alla till att hålla tummarna för WRKs duktiga ryttare som är i Gamleby och tävlar denna helg! Lycka till! Heja, heja, heja!

Fölvisning


Lisa.


Hej,
Sitter i surfsalen i skolan och ska strax börja en lektion i Information&Layout. Skolan har redan kommit igång på riktigt och man har tusen olika saker att göra i alla ämnen. Men jag kanske ska skylla mig själv lite, eftersom jag valt till en del svåra extra kurser. Men det löser sig. Läste just om Roffe i DN-sport. Kul läsning, så jag lägger in länken.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3175&a=818822



Lisa.


Tänkte passa på att lägga in lite bilder från städdagen som WRK-US anordnade i lördags, fler bilder kommer snart att kunna hittas i fotoalbumet på våran hemsida, http://www.wisbyridklubb.se/Ungdomssektionen2008.html

Tänk vad roligt det kan vara att städa! :)

Rensning av hinderboden. Rengörning av bommar. Torka av radion. Det väl värda fikat.
Ihopvik av presenning. Älskar att sopa. Städare.


Johanna

Igår var det då städardag. Vi måste tacka alla som kom och hjälpte till, det var faktiskt riktigt många som kom och det är ju bara roligt att man vill göra en insats för klubben ,för vi måste ju samarbeta för att det ska funka liksom.
Vi sopade hela sargen i stora ridhuset, sopade läktaren i stora och lilla ridhuset. Tvättade alla bommar, plank, plastmattor och "sockerbitar". Spolade av väggarna i båda ridhusen. Vi städade ur hinderboden så att det blev snyggt där inne. Tvättade då av dressyrstaketet. Vi torkade också av stereon som hade typ ton av damm på sig. Man kan ju säga att allt detta behövde göras i alla fall.
Efter detta nödvändiga slit så fick vi äntligen fika som bestod av chokladbollar ,några chokladkakor av något slag och saft.

Så stort tack till alla er som kom och städade!

Som ni kanske vet så började det spöregna på kvällen, då jag, Mathilde och Alice var ute och red i skogen och jag kan säga det att jag rekomenderar inte att rida i spöregn det är inte så roligt men vi stog ut. Det var första gången som Mathilde red ut sin nya häst som heter något väldigt långt men kallas för Toppan, hon kommer från Holland. Men hon var lugn, jag red då Eastman och Alice hade Super J.

Frida

Hallojsan alla glada!

Har tänkt att skriva ett inlägg men har inte haft nåt riktigt bra att skriva. Men nu har jag äntligen nåt att skriva om. Och det blir ju såklart om Rolf-Göran Bengtsson och hans härliga häst Ninja la Silla! De tog ju precis OS-silver individuellt! Så grymt bra gjort. Det var bara han och en kanadensare som var dubbelnollor efter den första och andra omgången och efter en grymt spännande omhoppning mellan dom tog kanandensaren Eric Lamaze hem guldet genom att rida felfritt och Rolf-Göran rev tyvärr sista hindret.
Men det var ändå en jättebra insats han gjorde och jag tror den senaste OS-medaljen Sverige har tagit individuellt var 1932 eller nånting. Dem sa nåt om det på tvn men är inte helt säker! Men om det är nån som vet mer om OS eller om Rolf-Göran eller vad som helst kan gärna få dela med sig av den informationen genom att lägga en kommentar nedan!

Lisa.


Jag fick en chock när jag hörde om dopingskandalen i OS, det är ju sådant som bara inte får hända! Vet inte om man ska tro att Hansen har gjort det medvetet eller ej. Man kan ju bara hoppas att hästen, Camiro, fått i sig capsaicin av misstag. Att det dessutom var 4 av OS-hästarna som var dopade gör inte det hela bättre.

Lägger i ett par länkar där ni kan läsa om detta.

http://nyhetskanalen.se/1.594098/2008/08/21/norsk_bronshast_dopad
http://sydsvenskan.se/sport/os/article359210/Fyra-hastar-dopade.html
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/os2008/article3147748.ab
http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=24957
http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=24958



Sofie.

idag var alltså första dagen på gymnasiet, och om jag ska vara helt ärlig så var jag faktiskt nervös i morse. men jag hade ju nicole, så det kändes bra. Dagen var inte särskilt superskoj, eftersom vi bara fick sån där allmän information, men klassen verkade iallafall helt okej. fast, jag kan inte ens namnet på hälften ännu, men det kommer väl :)
    Efter skolan så tog vi oss in på stan, jag köpte ett lås till skåpet, och nicole köpte lite diverse skolsaker. skolan börjar helt o "allvarligt" på torsdag för våran del, har jag för mig. Imorron ska vi på ngn utflykt till en hemlig destination. Vi gissade på tofta, och bygga sandslott ;)

ikväll så är det min första ridlektion för terminen, jag missade ju dressyren förra veckan pga att jag jobbade. Så det ska bli riktigt kul! Och så det hoppning också, vilket bara är ännu roligare. Men jag tror inte att det blir något "avancerat" idag eftersom hästarna nyligen kom tillbaka ifrån sommarbetet.

Lisa.


Idag är det kanske min sista sommarlovsdag någonsin. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det, men jag  tycker nog att jag tagit vara på den på bästa sätt. Bl.a. så fikade jag med tre nuvarande US-styrelsemedlemmar (Sofie, Frida och Johanna) och en förredetta (Nicole). Vi firade att Nicole fyllde 16år idag och att hon kom på tredje plats igår på DM:et. Därefter gick vi på stan och handlade block och kalendrar inför skolstarten imorgon.

Senare cyklade jag & Johanna till stallet tillsammans. Jag red min egen häst Amano, en sexåring efter Acacio, på Silikaten. I början hade han lite för bråttom, men i slutet skötte han sig jättebra. Känns skönt att komma igång efter sommalovet, ser fram emot den kommande tävlingssäsongen.

Tyvärr missade jag att se laghoppningen i OS idag. Men har fått höra att Sverige slutade på en åttonde plats. Ska se inspelningen av hoppningen när jag skrivit klart detta inlägg. Vore kul om ni ville kommentera dagens hoppning! Ha det bra,

Rolf-Göran Bengtsson OS i Peking. 

Helena Lundbäck OS i Peking.


Lisa.


Hallå allihopa!
Vi i Wisby Ridklubbs Ungdomssektion tyckte att det var dags för en US-blogg. Här kommer vi att uppdatera om olika händelser i våran vardag, stora som små. Följ oss gärna!

Idag avgjordes DM:et. Det var riktigt spännande! Jag blev väldigt imponerad av alla duktiga & tålmodiga ryttare och funktionärer som kämpade på ute i ösregnet. Själv satt jag inne i sekeritariatet och kämpade med datorprogram, startlistor och resultat. För det som inte redan vet, så radar jag upp de placerade. Grattis till dom!

Seniorer
1.
Marlene Malmqvist - Electrod - WRK
2. Åsa Bergström - Quite Fun - WRK
3. Emmi Gardell - Hillary - HRK

Juniorer
1.
Louise Croon - Diablo - WRK
2. Nathalie Lindell - Wulfs - SORK
3. Nicole Keinprecht - Caetano BW - WRK

Ponnyer kat. B
1.
Josefine Pettersson - Kazama - GLR
2. Matilda Dreborg - Emma III - SRK
3. Minna Horwitz - Sörbys Magnific - HORK

Ponnyer kat. C
1.
Lowisa Sandsjö - Albin - WRK
2. Olivia Grauning - Loke - HRK
3. Isabelle Ruthström - Alexa - SRK

Ponnyer kat. D
1.
Jenny Lundahl - Magic - NGR
2. Joel Andersson - Eva - WRK
3. Amanda Nilsson - Tiara - HORK

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0