Mathilde

Hallå allihop!
Hoppas allt är bra med er!
Har just bokat silikaten för sommaravslutningen som vi ska ha den 2 juni. Då kommer vi att ha lite grillning, ponnyridning, tipspromenad o.s.v. Alla klubbens medlemmar är såklart välkomna, oavsett ålder! Hoppas att solen skiner också, så blir det nog riktigt trevligt!

Krysset har ännu inte fölat. Nu ser hon ut som en vandrande badboll. Är så spännande, undrar vad det blir! =)

I helgen som kommer är det tävling på Puser. Då är det dags för finalen av Lamicell Cup Stilhoppning för Gotlandsdistriktet. Då ska pållarna bli riktigt fina med knoppar i manen och fläta i svansen! Är ganska kul att fixa det där lilla extra som man annars inte gör så ofta. Sen får man ju hoppas att det går bra i själva tävlingen också, inga riv eller stopp. 

Sen så vill jag till sist lägga in en bild på Kexet, eller Exo des Keches, som han egentligen hette. Det var min fantastiska häst, som idag den 26 maj, för 3 år sedan gick bort då han bröt ett ben. Finare häst får man leta länge efter...
Han gick genom eld och vatten för sin ryttare.

  Kexet

Ha det bra så ses och hörs vi!

Mathilde

Hejsan allihopa!

Det var väldigt länge sen det skrevs något här på bloggen nu så får väl ta och bättra det lite...
Jag har i alla fall gjort en massa saker sen sist;

Louise Haaga träning med Toppan som gick bra.

Tävlat i Gamlebt med Niki och Toppan.
Det blev en 2:a plats i 110 för Niki där!
Toppan skötte sig också fint men vi var inte tillräckligt snabba i omhoppningen för att bli placerade (trots att vi faktiskt höll på att rida rakt in i ett träd för att vi skulle svänga fort =P ).

Det har varit hopptävling på Silikaten där alla 3 fick vara med.
Cajsa kom 3:a i 100. det kändes bra, då vi varit i en liten svacka.
Toppan kom 3:a i 110. (då var det inga träd ivägen...)
Niki kom 3.a i 120. Sen var vi dubbel nolla i 125. Det var roligt!

Sen så är det snart dax för Krysset att föla.
Det sparkar för fullt i magen, jätte spännande. Jag tror på en liten hings, har trott det nästan hela tiden. Men jag vill att det ska bli ett sto och det vet jag att Jan helst oxå vill ha (det kommer bli Jans föl). Det är ju bättre att få ett sto då Krysset har grå papper då Davinci (Kryssets pappa) inte var godkänd hingst. Men vad det än blir så kommer det att bli världens finaste föl =)

Sen har vi haft pysseldag för eleverna på ridskolan. Då fick de gå tipspromenad och ha rykttävling. Jag tror att det var en väldigt uppskattad aktivitet...speciellt från Sessans sida, hon höll på att somna!

Vi har också haft en hopptävling som jag och Lisa Wahlby genomförde som vårat projektarbete i skolan. Vi fick mycket god hjälp av US! Tack, tack! Vi bugar och bockar för all hjälp vi fått med tävlingen!

Vad har mer hänt då?
Inget speciellt som jag kan komma på just nu...
Det är ju snart dax för studenten. Ska bli kul men lite läskigt. Vad ska man göra sen? Det kommer ju kännas jättekonstigt att inte gå till skolan varje dag. Hursomhelst så hade vi våran sista svenskalektion idag. Kändes lite sorgligt faktiskt. Särskilt som det var mitt favoritämne och min favoritlärare.
En sak har man i alla fall lärt sig på alla dessa år i skolan (ja, främst då de 3 sista åren kanske) är att uppskatta de lärare som faktiskt är intresserade av det de hålle rpå med. Som min svenskalärare till exempelt. Han tycker verkligen om det han gör och är som ett levande uppslagsverk. Då lär man sig något som elev också.
Har haft en till sådan lärare och det var på högstadiet på Solberga. Min SO-lärare var otroligt duktig på att lära ut och kunde det han höll på med.
Så tänk på det ni som fortfarande har några år kvar i skolan. Det är inte de slappaste lärarna som är de bästa; det är de som verkligen lär ut något som är de bästa! För egentligen, varför ska man sitta i skolan i 13 år utan att lära sig något? Det är ju lika bra att ta in det som lärarna ger dig när du ändå måsta vara där 5 dagar i veckan. Annars är det ju bara slöseri på tid.

Det var nog allt som jag hade för denna gång. Ska försöka vara lite mer aktiva här på bloggen. Ska putta lite på de andra i US att de ska skriva oxå. =)
Det är ju alltid roligare att läsa mer än att inte läsa något alls, inte sant?

Ha det bra så ses och hörs vi!



Max i en hink >konstigare katt får man leta efter<                       Sessan somnade nästan på rykttävlingen
Max i en hink.                                          Sessan somnade under rykttävlingen.
         




RSS 2.0