Lisa.

Ville bara göra en ovanlig önskan.
Alla som vill och har lust får gärna skänka ett gäng toma toarullar till Ungdomssektionen, tänkte nämligen använda dem i pysselhörnan på julmarknaden. Ju fler desto bättre! Så sätt igång och använd tonvis med papper!;)
Vill du skänka några rullar så hör av dig till mig via mail: [email protected]

Jag tror att jag är den enda någonsin som bloggat om toarullar. Haha,
men någon måste ju vara den första..:)
Ha en riktigt mysig 1:a advent!

WRK-US

Hallå alla bloggläsare!

Söndagen den 14 december välkomnar US alla till Julmarknad och Hästprylmarknad i Rävhagens Ridhus.
På plats erbjuder vi allt mellan ponnyridning, fiskdamm och julgott mellan klockan 13.00 - 16.00.
Lämna in dina hästprylar till oss så får ni hjälp med att sälja dem på Hästprylmarknaden.


Varmt välkomna!

Julmarknad 

Johanna & Frida.

Här sitter vi och gör en plansch på engelskan om The Phantom of the opera.

I helgen hade vi som sagt en mycket lyckad hopptävling. Jag var själv med och jag och Eastman var felfria i både 90cm och 1m.

Ni får inte missa att nominera Rolf-Göran Bengtsson till jerringpriset som årets bästa idrottsprestation. Lägger in länken till sidan där ni kan rösta här.
https://www.questback.com/sr/jerring08/

Sedan den 14/12 så ska vi ha en julavslutning i form av loppis, ni får lämna in hästsaker som ni vill ha sålt. Vi kommer ha ponnyridning och sälja julbröd och ha pysselhörna och mycket mer. Det kan ni bara inte missa! ;)

Ha det bra :)

Lisa.


Igår anordna alltså US en centimeterhoppning i snöstormen. Jag tyckte det var riktigt roligt att det var så många starter, och därmed också många fina ritter! Allting flöt på bra och det var inga som helst problem.

Jag vill tacka alla tävlingsdeltagare, funtionärer, frusna föräldrar och hästskötare, publik samt alla andra som var närvarande under tävlingsdagen. Det är tack vare er som vi kan genomföra dessa tävlingar! Det är så kul att hålla i en tävling med alla positiva människor och duktiga ryttare omkring sig:)


Hoppas ni alla har målat och tecknat massor av teckningar nu  till teckningstävlingen! Vinnaren kommer utses den 1december. Teckningarna kommer sedan publiceras på hemsidan.

Tack än en gång för en trevlig helg i snöyran!

Lisa.


Centimeterhoppningen närmar sig med stormsteg.
På söndag är det dags för WRK-US att hålla i ännu en klassisk centimeterhoppning. Ser verkligen fram emot att få hålla i ännu en sådan tävling. Det är alltid lika roligt att träffa och titta på alla duktiga ekipage. För det är något visst över dessa slag av hoppningar. Det är många som kanske tävlar för första gånger, debuterar en ny höjd eller så kanske det är debuten tillsammans med nya hästen. Men självklart är det också många av dem med stor erfarenhet som tävlar med sina gamla trogna trotjänare, som tar sig en träningsrunda. Alla varianter finns på plats, och det är ju alltid lika kul med mångfald på en tävlingsplats:)

Om en liten stund ska jag publicera startlistorna. Vi får hoppas att jag kommer ihåg hur man gör, brukar alltid vara Sofie som ordnar med hemsida, vilket jag tycker hon gör fantastiskt bra! Men jag ska nog lyckas få upp listorna jag med!


Mulle


I övrigt så önskar jag alla deltagande lycka till på söndag!
Varmt välkomna allihopa, publik som deltagare!

Johanna.

Här sitter jag nu och tränar på Equipe programmet. Jag går nu en kurs med Frida och Lisa från US och också Nicole som var med i US förut. Vi var där förra onsdagen och fick en lektion. Mycket bra, och väldigt roligt. För att träna då så kan man leka och göra lite tävlingar.

Idag så har jag ridit ut Lill hoppas (High hope) i Follingbo. Det var så fint väder där vid halv två. Så vi tog en mysig tur ut i skogen. Hon var däremot helt galen, men det är kul :)

Och som ni alla säkert vet (hoppas jag ) så är det ju US -centimeterhoppning på söndag. Hoppas att ni alla har anmält er nu ;)

Ses på tävlingen!


High hope

Mathilde

Hejsan allihopa!
Nu har jag och mina hästar varit ute och tävlat igen!
Den här gången i Södertörn som ligger mellan Nynäshamn och Södertälje.
Jag hade med mig både Niki och Toppan. Det var Toppans första fastlandstävling och hon skötte sig jättebra!
På lördagen red jag Toppan i 90 och 1 meter. Hon var lite spånd i 90 men det hade släppt till 1 meter. Hon fick ett riv i båda klasserna. I 90 var hon lite slarvig och i 1 meter kom vi fel på ett räcke.
Sen var det Nikis tur.
Och...ja...vad ska man säga??? Jag flög av...igen!
Jag lyckas ju jämnt flyga av den där hästen! Den här gången var vi nolla hela banan i 110 tills sista hindret då hon bedömde avståndet helt fel och gick av ett galoppsprång för tidigt på en oxer vilket resulterade i att vi hamnade på bakbommen.
Men nu gick allt väl och ingen av oss slog oss. Men jag valde att bara hoppa 1:an och sen utgå i 120 som var klassen efter.
På söndagen var det dags igen. Då rev Toppan ett hinder i 1 meter, det var ur kombination sen fyra galoppsprång på böj til en oxer. Vi hann inte bli klara till oxern och rev den. Niki fick gå 110 som var en tidshoppning och där gick hon för fullt och kom 3:a!
Så helgen slutade i alla fall bra. Det här var nog Nikis sista tävling i år. Toppan ska nog gå en träningstävling till. 
Sen återstår bara Louise Haaga-träning i december vilket ska bli riktigt roligt och nyttigt!  
Ni får ha det så bra tills vi ses igen! Kan se om jag lyckas få upp lite bilder från i helgen.
Ha det bra!

Lisa&Mathilde.

Idag kan ni alla gratulera Maria Gretzer som fyller 50 år!
Grattis grattis!

Maria Gretzer


Mathilde

Var tvungen att skriva ett inlägg till, hade blivit så himla långt annars...

Igår, den 8 november var jag i Havdhem och tävlade med Toppan, min 6-åring. Red 1 meter och hon var duktig. Fick 1 riv, kom lite nära på ett räcke. men tittade inte på något och var hur cool som helst. Däremot det där med att åka transport kan vi ju tala om... Från stallet på morgonen tog det endast 10 minuter att få på henne, men från tävlingen tog det typ 40 minuter. Och det går inte att tvinga på damen heller, utan lockande med morötter ska det vara! Men till sist så stod hon på transporten och såg ganska nöjd ut efter alla morötter...hon kommer ju bli helt orange om hon ska fortsätta så här =)
I dag, den 9 november tävlade vi på träningstävlingen på Rävhagen. Red 1 meter nu också och hon fick ett riv idag med. Hom lite stort på en oxer och jag hängde inte med utan snålade med eftergiften och då stack hon ner ett bakben. Men annars duktig, lite väl vild kanske! Men hon tycker ju att det är så kul att tävla!


Sen vill jag gratulera WRKs RAS-lag division 2 som på lördagen tog en andraplats i sista omgången, vilket gjorde dem till totalsegrare i serien! Grattis! Själv tycker jag att det är jätteroligt att rida lag, jag rider oftast bättre då.
I laget denna gång red Joel Andersson-Electrod, Louise Croon-Diablo, Sofi Haack-Marco Bell och Josefine Berglund-Torreon E.


Mathilde

Halloj!
Nu har jag massor att skriva om!
Först och främst ska jag berätta att våran nya stallkatt har fått ett namn; Max!
Vet inte riktigt om jag tycker det är det bästa, men söt det är han i alla fall!
 

Sen ska jag berätta om förra helgen, som jag tillbringade i iskalla Linköping.
Jag var där och tävlade med min ena häsr, Niki Paradise. På lördagen gick det bra, i 110 var vi dubbel nolla och kom 5:a!
I 120 fick vi ett stopp i omhoppningen vilket också gav en del tidsfel. Då kom vi precis utanför placering ändå, eftersom banan var riktigt svår och det inte alls var många dubbelnollor.
På söndagen var Niki superladdad och jag var nog också det eftersom vi då skulle rida en 120 tidshoppning. Men det blev lite väl mycket av det goda då vi kom till hinder nummer 3, sen var det stopp! Niki mest studsade upp och ner och jag kom inte alls till ridning. Men är i helhet nöjd med helgen, dessutom stod vi uppstallade i ett privatstall som var otroligt fint! Ett sånt stall man drömmer om... 
Nästa tävling för Niki blir i Södertörn den 15-16 november. Får slipa formen lite till, speciellt lydnaden hos Niki tror jag. Hon gör lite som hon vill med mig ibland, fast sån är hon ju! Man får ta henne lite för den hon är!

 

Rebecca

Hejsan :) Det är första gången jag skriver i denna blogg, så ni får ta det med en nypa salt..
Idag har det varit Träningstävling i Rävhagens ridhus, för både privatryttare, hyrare men också ridskole elever.
Jag tävlade för första gången på min ponny, Oh, Just Showing Out, eller Jonte som han kallas, och han tyckte det var super läskigt med allt pynt! Han var väldigt snäll på framhoppningen och i mellangången, men när han kom in på banan, publik, blommor och pynt, i "hans" ridhus, vem har fått tillstånd att öppna en ny planet i "hans" ridhus!? Haha, stackars Jonte, han fick nog världens chock.
 Men vi kom runt! Med lite hjälp av våran trygga ridlärare, Jan.
Det var roligt att det kom så många duktiga ekipage.
I klass 2, Förenklad LD så var jag funtionär, jag var flaggare.
Det jag vet, var att Alva på Eva vann klassen, på typ 29 sek. De var väldigt duktiga.
Det är väldigt roligt att se så många olika ridstilar på tävling, och såklart alla fina ponnyer och hästar.

Ha det super! Och kolla såklart in på bloggen igen!


Lisa.

Ja, det märks att skolan har kommit igång igen efter höstlovet - uppdateringen är inte riktigt lika bra som under lovdagarna. Så jag tyckte det var dags för ett inlägg:)

I måndags började jag min karriär som riktig ridlärare (har ju haft titeln vikarierande ridlärare förut). Har fått en egen grupp med nybörjarelever som jag ska leda mot succé. Jag ska lära dom allt jag kan! tss.
Det var jätteroligt! De var jätteduktiga och lärde sig jättesnabbt! Jag var riktigt imponerad faktiskt. Det är inte lätt att för första gången sitta på en häst, det är mycket att hålla koll på. Även allt runt omkring. Men eleverna var riktigt duktiga och skötte sig exemplariskt.

Det är så mycket man har glömt att man själv var osäker på som nybörjar-ryttare. Idag känns allt så självklart, men det är ju inte så för den som inte vet. Det är så mycket man gör automatiskt utan att tänka på det. Som varför man borstar medhårs, hur man sadlar, tränsar, vad som är vad och hur man beter sig i hästens närvaro.
Det ska bli riktigt kul att lära upp de små, jag ser verkligen fram emot de kommande måndagarna.

Ha en fortsatt bra vecka allihopa!


RSS 2.0