Lisa.


Sitter nu i skolan i väntar på lektion. Har haft förberedelser hela dagen inför klassresan till Riga, ska bli kul.

Idag ska jag först hålla i två ridlektioner på Rävhagen, eftersom en av ridlärarna är sjuk. Det ser jag fram emot! Brukade ju hålla lektioner på måndagar förra terminen för vuxna med olika funktionshinder och fick också hoppa in någon lördag för nybörjarna, det var jätteroligt! Så det ska bli riktigt kul att hålla lektion igen, var ju ett tag sen:)

På fredag är det KM i Wisby Ridklubb på Rävhagen. Det ganska många starter i år, vilket jag tycker är väldigt roligt. Man får nog lite med mästerskaps-känsla kan jag tro. Så om du inte själv ska vara med och tävla, så kom gärna och titta! Det lär bli en riktigt spännande tävling mellan våran duktiga klubbryttare!


Glöm inte att det är nu på lördag som vi medlemmar ska hjälpas åt att ta ner sakerna från Silikaten. Mer info finns på klubbens hemsida. Vi ses! :)


Tävling i Sjonhem

Hej!
Idag var jag (Mathilde) och Lisa på hopptävling i Sjonhem. Det gick riktigt bra!
Det var första tävlingen för mig och min nya häst Vorland Utopia, Toppan. 
Hon är ett 6 årigt sto e. Corland-Mytens xx. Jag har bara haft henne i ca 1 månad.
Först red vi 80 cm och där var vi nolla! Sen red vi 1 m och även där var vi nolla!
Lisas häst Amano var också jätteduktig, han var nolla i 80 cm!
Även vårat RAS lag div 2 var jätteduktiga och vann andra omgången och leder nu hela serien! Grattis till er!
Nej, nu måste jag sluta för jag ska upp till stallet och dressyra lite med min andra häst Niki inför morgondagens dressyrlektion!
Ha det bra! :)

Lisa.


Hej allihopa!

Nu har propostionen till våran dressyrtävling i oktober kommit upp. Den hittar ni under fliken tävlingar på US hemsida. Det är en tävling för klubbens medlemmar, så passa på att anmäla er nu!:)

I helgen är det hopptävling i Sjonhem. Jag och Mathilde ska vara med och hoppa runt lite med våra unghästar. Det ska bli riktigt kul, första tävlingen efter sommarvilan. Så håll tummarna för oss!:)


Johanna.

Grattis grattis till alla duktiga ryttare som var med i DM:et i helgen. Själv hjälpte jag Maria Tynvall som var med på sin häst High hope. Dom var duktiga tycker jag. Och Elsa då, hur duktig är inte hon? vann alla klasser som hon var med i.

Ikväll har vi haft ett us-möte, och det är ju lika trevligt som vanligt att få vara med Us-gänget. Vi ska snart ha en dressyrtävling så håll utkik på våran hemsida och på alla anslagstavlor :) tävlingen är den 19 oktober.


Johanna.

Så sitter jag här och läser lite på datan, och vad hittar man, jo en häst som har fått trillingar, hahaha lite roligt faktiskt. Men jag fattar inte hur de kunde få plats i magen på mamman, för det är ju väldigt ovanligt för dom att få tvillingar liksom.

Läste också om en man som red till och från jobbet. Från Göteborg till Helsingborg? det är ju långt juh. Men han tyckte att det var bra :)

Och i helgen så hejar vi på alla WRK:are som kämpar i Dressyr DM:et. Lycka till allihopen.

Johanna.

Igår var det maskeradövernattning.
Det började klockan 18.30 då lärde vi känna varandra genom massa roliga namnlekar. Alla var så fint utklädda. Bästa utklädnad vann Ebba som pingvin, mycket fin utklädnad.
Sedan lekte vi lite olika lekar så som sätta pennan i flaskan, en slags vattenlek där det går ut på att samarbeta på bästa sätt, charader och mycket mera. Vi hade två fantastiska lag: Dårhuset och Wrk's underbara.

Vi bjöd på hembakade muffins med chokladbitar som vi glatt åt upp. Vi hade super mycket godis i två stora skålar som vi i US också bjöd på och jag kan ju säga att allt gick inte ens åt, så så mycket godis hade vi!
Men senare på eftermiddagen så gick det åt i Rävhagens teorirum.

Efter mumisga muffins så gjorde vi i ordning för natten. Vi släckte ner och Mathilde berättade rysliga spökhistorier, vi lärde oss även nåra nya spökhistrorier, det var bra så får vi in nåra fräsha historier i vårna tjocka samling med historier.

Efter ett antal toalettbesök så bestämde vi oss för att sova.

Alla barnen vaknade klockan sju medans vi vaknade klockan åtta. Där satt alla barnen och tittade på oss vaket och undrade om vi skulle gå upp snart.

För att sammanfatta det hela så var det en Superlyckad övernattning.

Kul att lära känna nya folk också :)

Och juste bilder kommer inom kort inne på hemsidan.

Lisa.

Ikväll är det maskeradövernattning på silikaten. Jag har hört om ett par maskeraddräkter, kan nog bli riktigt kul! Inom kort kommer det ett inlägg om allt roligt, bl.a. godisregn och 5-kamp står på schemat. Förhoppningsvis kommer det in lite bilder också.

I helgen är det också tävling i Puser. Vi får hålla tummarna för våra duktiga ryttare, ska bli riktigt spännande!
Ha en trevlig helg!


Johanna.

Alltså det här är så roligt, Rolf-Göran Bengtsson ligger liksom 8:a på världsrankningen. Tänk vårat lilla land ändå, jag tycker att vi gör det bra. Etta ligger Meredith Michaels Beerbaum. Helena Lundbäck ligger på 53:e plats och Malin Baryard-Johnsson 58:e plats. Vi är duktiga vi svenskar.

Imorgon så är det maskerad övernattning mina vänner. Hoppas att alla har skrivit upp sig nu så att ingen har missat att det är. Vi ska ha massa roliga lekaroch gott fika :) det kan ni inte missa, eller hur?
Det kommer bli hur kul som helst.

Och sedan får ni så gärna komma med förslag om ni kommer på någon aktivitet som ni tycker att vi borde göra. Det är bara jättekul.

                                                  Titta bara vad små vi är jämfört med alla andra. Det är bra med geografi :)


Frida

Läste precis på helagotland.se att Gabriella Löf kom på elfte plats nere i Hongkong. Lägger in artikeln:



Elfte plats för Löf i Hongkong - "Låga poäng"

HANDIKAPPIDROTT: Resultatmässigt blev det ingen succé för Gabriella Löf när det individuella tävlandet inleddes.
- Jag har aldrig fått så låga poäng, säger hon på telefon från Hongkong.

I strålkastarljusen och inför över 10 000 åskådare på den mäktiga ridsportstadion i Hongkong inledde Gabriella Löf i går det individuella tävlandet.
Det kunde dock ha gått bättre för Löf som med två missar tappade mycket poäng. Hon fick ihop ett resultat på 56,960 procent och med det hamnade hon på en elfte plats i resultatlistan.
- Och det är nästan omöjligt att rida ikapp det på den här nivån, säger Gabriella Löf som tyckte att ritten, utöver missarna som kostade poäng, gick bra.
- Vi fick bra betyg på andra delar, säger hon.
Gabriella Löf var nöjd med sin Oleander.
- I söndags var han spänd men i dag var han betydligt mindre spänd. Vi gjorde det bästa vi kunde i den här ridningen, säger Löf som på torsdag rider kür, något hon ser fram emot.
- Gör vi bara inte de misstagen vi gjorde i dag så kan det bli en bra poäng.
Gabriella Löf är dock exalterad över att vara på plats i Hongkong.
- Det är fantastiskt, otroligt. Det är en jättefin arena här. Men det är varmt, säger hon och berättar att hennes ridkavaj var helt genomböt efter sin ritt och att man måste vara extra uppmärksam på hur hästen mår och hur mycket han dricker.



Även Kaspar Hållsten har varit iväg och tävlat i Linköping vid en nationell hopptävling mellan den 5-7 sept. Han segrade med Cobarna i en 1,40-hoppning. Kaspar hade noll fel och klart snabbaste tiden i klassen med drygt 80 startande. Tvåa i klassen var Malin Baryard med Ravenna.

Lisa.

Hej!
Jag vet att det inte är så värst många ungdomar som har 'att läsa böcker' som favoritsysselsättning idag. Den boken jag tänker tipsa om innehåller inte så mycket läsning, men ändå väldigt bra, och bra böcker bör man tipsa om!

I födelsedagspresent fick jag en bok som heter "Övningar och Banor för Hästhoppning", som jag kan rekomendera. Där finns massor av bra tips på bl.a. olika gymnastikövningar och banor för alla nivåer - från lättare banor till Grand Prix-banor.


Vid all hoppträning behöver man inspiration och ideér till nya övningar. Ett bra resultat på tävlingsbanan följer efter bra, varierad och rolig träning i vardagen. Att var och varannan vecka konstruera och bygga nya banor och övningar tar tid, men framförallt är det svårt att få nya ideér till dessa. Den här boken ger massor av bra tips. Vad som kanske är både en för- och nackdel är att den inte innehåller så mycket fakta, men den är absolut värd att bläddra igenom! :-) 


http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9153428609

Boktips

Johanna.

Just nu pågår Paralympics som Gabriella Löf med sin häst Oleander deltar i, för er som inte vet så kommer hon ju från Gotland. Och igår var det den första punkten på programmet som var ett så kallat team test. Just nu leder Storbritannien och Sverige ligger nia, HEJA!

Idag var red de sina Individual Championhips Test,  där kom Carolin Rutberg med sin häst Weltini  på sjunde plats och Lotten Aronsson med sin häst Busy Lizzie fick en sjätte placering. Det blev guld till Tyskland och Sydafrika.

Heja, heja Sverige!



Lisa.

Jag är bara tvungen att skriva och berätta det,
är alldeles lycklig i hela kroppen.
Det är en sådan frihetskänsla!
JAG HAR TAGIT KÖRKORT!:-)


Johanna

Nu har sorgen ännu en gång infunnit sig i rävhagens stall. Denna gången är de Cool gun.
För er som inte vet är det en superfin ridskolehäst på rävhagens ridskola.
Jag hoppas att du får det bra nu i hästhimlen Cool gun. Vi kommer att sakna dig!


            

Sofie

Satt o läste lite i tidningen, och kom sedan till sportsidorna där jag ser en liten ridsportartikel om Rodrigo Pessoas häst Rufus. Den hade visat sig att den var dopad! :O, lite chockerande faktiskt.

Ur Gotlands Tidningar :

Pessoas häst dopad

Rodrigo Pessoas häst Rufus testade under OS positivt för den förbjudna substansen nonivamid, meddelade Internationella ridsportförbundet (FEI) på måndagen. Dopningsprovet togs efter den individuella finalen, i vilken Pessoa slutade femma.

Brasilianaren vann det individuella guldet i Aten-OS 2004 och är sjätte ryttare vars häst upptäcks dopad.

Nonivamid är syntetiskt capsaicin. Capsaicin är det ämne som övriga fyra avslöjade hopphästar behandlats med. Ämnet har dubbla effekter på hästar, dels är det smärtlindrande, dels kan hästarna bli hyperkänsliga och därför göra sitt yttersta för att inte stöta mot bommarna.

Rufus B-prov kommer att analyseras under tisdagen. Det är sista provet från OS att analyseras, så fler positiva prov kommer inte att dyka upp.

(TT)


Lisa & Mathilde.

Hallå allihopa,
Just nu sitter vi och planerar inför det projektarbete vi har med skolan. Vi planerar att ha en inbjudningstävling för alla ungdomar på ön, hoppas det går igenom! Skulle vara kul att genomföra ett sådant projekt.

Här kan ni läsa om Julias och Joels placeringar i Gamleby den gångna helgen.
http://www.wisbyridklubb.se/Gamleby.html


Lisa.

Igår var jag, som tidigare nämnt, på fölvisning med Lerman och deras föl Magnolia NL. Blev hämtad klockan 06 och åkte därefter ut till stallet för att knoppa och putsa på hästarna. Vi var lite oroliga för hur det skulle gå att lasta, eftersom det hade varit en del krångel dagen innan att få på de båda. Men när vi väl skulle lasta gick det utan några som helst problem, skönt tyckte vi. Så vi var först på plats ca kl 08, och eftersom Magnolia gick vidare till finalen så var vi också sist därifrån.

Finalen skulle börja klockan 13.30. Som tur var så fick vi stalla in de båda i en box, hade inte varit roligt att ha de stående på transporten så många timmar.. Det var två föl av 22 som gick till final, Mangan och ett till jättefint föl. Det andra fölet hette Hermin, e. Hermes.

Det var så himla spännande och nervöst under finalen att jag knappt kommer ihåg vad som sades. Men segern gick till allas våran Magnolia NL! Bäst och finast av alla de visade fölen. Riktigt roligt! Grattis Lerman än en gång!

Magnolia NL Maggan, Segerbild, Melina & Magnolia

Och sen får vi ju inte glömma bort våra duktiga ryttare som varit och tävlat i Gamleby!
Grattis till lyckad helg!

RSS 2.0