Mathilde

Hejsan!
Hoppas det är bra med alla glada som läser här på våran blogg =)
Jag har varit i Södertälje i helgen och tävlat. Denna gång med Cajsa och Toppan eftersom Niki som skulle ha åkt med fick en spark på ögat veckan innan, men nu är hon frisk och kry igen.
Det gick bra på tävlingen ändå, även ifall inte lilla Niki var med.

Cajsa var dubbelnolla i 120. Det var inte meningen att jag skulle hoppa hela banan, utan bara några hinder och sen gå ut för att hon skulle få se på banan. Hon är ju så otroligt rädd om sig och vill alltid vara till lags, så vill inte att hon ska bli osäker om hon skulle riva och slå sig.
Sen var hon nolla i 110 clear round på söndagen och nolla i lagklassen. Vi red bra allihop i laget, men de andra lagen var ju otroligt bra och många var nolla. Så vi kom sist, fast vi bara hade 8 fel. Men å andra sidan var vi ju bara 3 ryttare och de andra lagen hade 4 ryttare vardera och fick alltså räkna bort det sämsta resultatet. Så vi är nöjda ändå!

Toppan var nolla i 110 clear round. Sen var hon dubbelnolla i 110 och kom på 15:e plats! Vi tog det lugnt i omhoppningen då hon inte har gått  så många 110 innan.

Så min helg var lyckad, inte ett enda riv på hela helgen!

På måndag och tisdag blir det Louise Haaga träning. Då kommer vi nog bli trimmade ordentligt, både jag och pållarna. Det behövs ibland. sen brukar man få lite nya tips på övningar och så och det är ju alltid bra!

Sen första helgen i april blir det nog färd till Södertörn för att rida omgång 2 i lagserien. Men det är inte riktigt bestämt än om vi skall rida där eller inte än med tanke på våran sistaplacering i helgen. Vi får se längre fram i veckan.

Ha det bra så hörs vi senare!
 Lilla Niki i Svarttorp förra året. Hittade ingen annan bild att lägga in och det är så tråkigt när det inte finns någon bild...

Frida

Var precis inne på aftonbladet när jag såg denna artikel. Handlar om en häst som är allergisk mot gräs, hu vad hemskt! Hästar som älskar gräs och att vara ute i hagen och denna häst måste vara heltäckt för att kunna vara ute i hagen. Läs denna artikel om ni vill veta mer.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4714887.ab

I helgen var det då tävling. Jag debuterade 1 meter och hon var jättefin! I 90 cm som var en clear-round fick jag ett nedslag. Men kändes bra och jag var nöjd. I 1 meter var jag felfri i grunden och hade två nedslag i omhoppningen men var helnöjd. Hon kändes jättebra men vi båda blev trötta i omhoppningen i 1 meter och jag orkade inte riktigt rida så som jag måste göra om vi ska vara felfria. Men det är bara att träna vidare!


Frida

Nu är det jag som sitter och skriver här igen. Efter att vi har fått ett önskemål om fler blogginlägg så måste man ju försöka uppdatera så mycket som möjligt!
Nu ikväll har jag och min häst Irja hopptränat för Jan Larsson. Han har hoppträningar varje torsdag och jag och Irja är med och rider i gruppen mellan åtta och nio. Idag hoppade vi mycket svängar och man skulle se till att hästen var bra ställd och lyssnade för båda skänklarna, mest innerskänkeln. Det var jättejobbigt, är alltid helt slut efter varje hopplektion. När man väl rider känner man inte hur trött man är, men när man väl sitter av och ska börja gå är det som att benen viker sig för att man är så trött. Men det är så det ska vara, man ska rida tills man är helt slut! Då känns det verkligen skönt efter.
Irja var lite sur i början och ville inte riktigt lyssna för min skänkel så jag fick säga till henne några gånger men sen var hon jättefin och som vanligt igen :)

I helgen blir det hopptävling på lördag, ska hoppa 90 cm och 1 meter. Ska debutera 1 meter så det är lite extra nervöst, men det ska nog gå bra :)

Ha det bra och hoppas att många kommer till tävlingarna i helgen, antingen för att tävla själva eller för att bara heja och kolla på alla som rider!

Frida

Oj vad länge sen det var jag skrev här. Har en egen blogg som jag skriver i så mkt som jag kan så det blir inte mkt tid över till denna blogg. Men hoppas att jag ska ta mej tid till att skriva även här. Jag ska försöka få styrelsen mer aktiv i bloggen än vad vi har vart förut. Okej, lisa har vart på oss att vi ska skriva i den men det blev inte så. Så bättring är förhoppningsvis på väg!

Jag kanske ska säga att jag är den nya ordförande i WRK-US. Jag har tagit över efter lisa och det känns lite läskigt. Lisa har gjort allting så himla bra och jag hoppas att jag också ska göra det och föra allting som jag har lärt mej i alla år jag har varit med i sektionen vidare till alla nya och unga styrelse medlemmar.

Vi har mjukstartat lite med att arrangera en pizzakväll den 27 mars och jag hoppas att så många som möjligt vill komma! Det finns mer info om den på vår hemsida eller vid Rävhagen och Traume. Där finns det även anmälningslistor och det är maxantal så skynda och anmäla er om ni vill komma :)

Hoppas ni har det bra tills vi hörs igen!

Lisas sista inlägg.

Då var alltså stunden inne, mitt sista inlägg. Som ni säkert redan vet avgår jag nu som ordförande i Wisby Ridklubbs Ungdomssektion, eftersom jag tar studenten om någon månad och lär antagligen inte bli kvar på ön därefter.

Jag vill börja med att tacka alla ni som hjälpt och stöttat mig under de här åren. Det är tack vare er som jag kännt mig trygg i min roll som ordförande, vågat ta initiativ och kunnat hålla motivationen uppe. Ni ska vet att ett litet; Tack för en trevlig dag! Vad duktiga ni är!  eller: Vad roligt det var! - är otroligt mycket värt.
Som nybliven ordförande var jag till en början osäker på om jag var den rätta för en sådan roll, om jag kunde ta det ansvaret. Idag vet jag att det inte innebär några som helst svårigheter, inte när man har så fantastiska människor omkring sig, ungdomar som vuxna.

Framför allt vill jag tacka alla ni som gjort detta till bland det roligaste jag gjort i mitt liv. Jag har lärt mig så otroligt mycket, om allt från ansvarstagande till erfarenhet inom föreningslivet. Den gemenskap, samhörighet och glädje som finns i Wisby Ridklubb är fantastisk och jag är väldigt glad över att få ha tagit del av den. Jag har lärt känna många nya människor, fått nya erfarenheter och upplevt oändligt många roliga och minnesvärda stunder.

Jag har varit med att arrangerat antalet dressyr och hopptävlingar, pizzakvällar och övernattningar med alla dess teman, biobesök, föreläsningar, konferenser, prylbyten och julshower, pysseldagar och sommaravslutningar, städdagar, julmarknad, pepparkaksbak, käpphästkadriljer, US-cuper, spöknätter, framtagning av US-rosetter, luciatåg, stallbästis...
Jag skulle kunna hålla på i all evighet-
Och JISSES så roligt det har varit! Så underbart mycket kul att tänka tillbaka på när jag sitter där som 120-åring i gungstolen och stickar vantar till barnbarns barnen. Många glada minnen!

Med detta vill jag än en gång säga tack till er alla! Jag kommer sakna US-livet. De fnittriga US-mötena, alla nervösa debutanter på centimeterhoppningarna, spökövernattningarna där man somnar med hjärtat i halsgropen, till och med alla nervösa ponnymammor;)


Jag önskar den nya US-styrelsen all lycka! Ni har så mycket roligt att se fram emot:)
Tack för mig!

RSS 2.0