Mathilde

Hej!
Jaha, då var det jag som skriver igen. Tyckte det var dags för ett nytt inlägg då det varit lite dåligt med inlägg på sista tiden. Fast vet egentligen inte vad jag ska skriva om riktigt...

Jag, Joel och Emelie håller just nu på med våran hemuppgift som är obligatorisk när man går ULK:en. Då ska man hålla en kurs av något slag i sin klubb och vi har valt att lära hyrarna på Rävhagen mer om foder. Jag tycker det går ganska bra, lite svårt ämne att förklara kanske, vet inte riktigt om de förstår men det hoppas jag! Ett litet sluttest på fredag ska det i alla fall bli för våra deltagare så då får vi väl se om vi lyckats lära dem nåt!

Var i Scandinavium och såg på fina hästar den gångna helgen. Mycket fina pållar finns det! Och sen vann ju Svante och Saint Amour Världscupkvalet också, det är ju otroligt roligt! Den lille hästen hoppar ju typ hinder som är större än han själv! Blev en del shopping på mässan också till mina kära pållar.

Svante & Saint Amour

Tävlingssäsongen har börjat komma igång på riktigt. Har nu utfört 2 tävlingar detta år. Har väl börjat helt okej. Niki placerad i en 110 och vann en annan 110. Cajsa har varit placerad i en 1 meter och varit dubbelnolla i en annan 1 meter, samt dubbelnolla i en 110. Toppan har bara tävlat en gång och då var hon dubbelnolla (egentligen) i 110, fast jag trodde vi hade rivit så la en volt i omhoppningen. Det var första gången jag red 110 på henne så det var ju i alla fall kul att hon inte rev nåt!

Krysset börjar bli tjock om magen. Man börjar märka av det lite när man rider nu också. Tycker inte om när man använder skänkeln ibland nu och är lite tjurig när man spänner sadelgjorden, men annars pigg och glad. Man kan faktiskt se fölet röra sig i magen ibland! Spännande!

Nu vet jag inte mer vad jag ska skriva om så nu slutar jag.
Ha det så bra på resten av lovet!

Lisa.


Ja, tiden går fort när man har roligt och ibland känns det som tiden inte riktigt vill räcka till åt allt som man vill hinna med. I helgen anordnade Rävhagens Ridskola en träningstävling. Som jag alltid skriver är det riktigt roligt att se nya talanger göra sina debuter. Hela tävlingsplatsen är som en stor bubbla av nervositet och glädje på dessa tävlingar. Det hela får mig att le och minnas när man själv satt där på hästryggen, skulle in och tävla för första gången och det kändes som att man skulle explodera av alla känslor och nervositet.
Man skulle nästan kunna tro att jag börjar bli gammal, men icke!

Nästa helg är det första "riktiga tävlingen" på Gotland och tävlingssässongen drar igång på allvar. Har sett fram emot det så himla länge, det är ju något av det roligaste vi vet:) Jag och min häst Amano ska vara med och delta. Eftersom han varit unghäst fram tills nu, så blir detta hans första tävling där han startar i avd.A och får prova på omhoppning och motstånd. Det ska bli riktigt spännande att se hur det går.

Vill avsluta inlägget med att gratulera Mathilde, Alida och Olivia som varit duktiga och placerat sig på fastlandet.
Grattis!

Johanna

Idag var det dressyrtävling. Var en mycket lyckad tävling vill jag säga. Många fina equipage och fina hästar.
Tycker att det är så roligt att se hur de som är så små lär sig så mycket på att vara med på sådana här lite mindre tävlingar. Det känns bra att veta att allt arbete lönar sig.
Jag stog i insläppet hela dagen och det var roligt att få se alla som red. Bara det att jag stog där i draget i dörren och har ont i halsen nu, kan också vara för att jag skrek på alla som skulle in på framridningen.
Föresten tack Berit för att du ställde upp på att vara domare :)
Tack för en bra tävlingsdag.

Efter tävlingen så red jag ut Eastman en sväng och han var så fin och tyckte att det var så roligt :) Vi tävlade dock inte idag.

Mathilde från US är nu på ULK och utbildrar sig till ungdomsledare det mår hon bra av det.


Eastman

RSS 2.0