Mathilde

Hejsan!

Nu är det jag som skriver igen =)

Igår var det hoppträning och jag hoppade Cajsa och Niki.
Båda var jätteduktiga!
Cajsa var lugnare den här gången och hoppade riktigt bra!
Niki var superladdad och hoppade som en Gud!
Vi bara flög över alla hindrena  - inga problem alls!

I onsdags hoppade jag Toppan.
Hon var lugn och fin men så när jag skulle hoppa ett litet kryss på typ 50 cm så hoppade hon som om det vore världscupfinal eller nåt. Sen kickade hon bakut en gång och sen en riktig bockserie á la Toppan. Så då flög jag.
Hon ser typ ut som ett popcorn som poppas när hon bockar.
Det konstigaste var att jag inte tappade balansen direkt utan hann svänga åt vänster för att få stopp, men hon är ju vig som en katt och fortsatte bocka på en liten minimal volt. Då blev det ju nån sorts centrifugalkraft också!
Sen passade hon på att spriga ca 20 varv i ridhuset innan jag fick stopp på hennne.
Men sen var hon fin och hoppade faktiskt riktigt bra, var balanserad och fin!

Idag åker jag till Sindarve för att gå första steget i ULK-kursen.
Ska bli ganska roligt tror jag, fast just nu har jag typ inte lust alls. Det går ju en hel helg åt det. Och måste rida Niki på söndag kväll för hon ska gå dressyrlektion på måndag.
Nästa helg däremot så åker jag till Udden och tävlar! Det ser jag mer fram emot. Tar med Niki och förhoppningsvis Toppan. Om Toppan lugnar sig lite och vill gå på transporten vill säga. Annars blir det Cajsa.

Lycka till på dressyrtävlingen i helgen alla som ska tävla!

......har funderat på en sak.....varför har inte jag en egen blogg?.....jag skriver ju typ mest i den här bloggen och det har ju egentligen ingenting med US att göra......jag kan ju skriva hur långt som helst om ingenting ju.....en liten tanke bara.....

Ha det bra!!!

Mathilde

Hej!
Hade lite tråkigt så tänkte passa på att skriva lite.
Har precis gjort en proposition till en dressyrtävling som vi tänkte ha den 1 februari.
Fast såklart så krånglade jag till det så fick skicka massa konstiga och flummiga mejl till Lisa, Joanna och Sofie i onödan. Jag glömde ju att skriva datum!
Men, men nu är det i alla fall skickat så hoppas att den kommer ut på våran hemsida så snart som möjligt :)

Idag har varit en toppendag med pållarna!
Började med att jag red Krysset ( nybliven4 åring) över bommar på marken och sen en upphöjd bom. Hon var hur duktig som helst :)
Inte alla som kan trava över bommar utan att va i dem en enda gång!!! (Toppan på hopplektionen i fredags till exempelt :P) Fast Toppan hade ju lite mer krav i och för sig, men ändå, det skiljer ju 3 år på dem :)
Men man blir ju lite stolt över ens lilla vilda baby.

Sen red jag Toppan som nu är 7 år och det innebär ju att hon blivit stor på riktigt! Hon får ju gå omhoppning nu. Och...ja... fort går det ju i alla fall, men man kanske ska ha lite kontroll... Hon tycker ju det är så kul att hoppa.
Men hon fick arbeta ordentligt med studs så nu har hon säkert träningsvärk i flera dagar frammåt.
Men hon var fin så jag är nöjd!

Niki är ju en gammal räv och vet såklart hur man kommer undan det jobbiga! Hon tycker att om hon hoppar in snett i studsen och tar den lite snett hela vägen igenom så får hon mer plats att hoppa upp på, men det sa jag att det fick hon inte och huu så jobbigt det blev då tyckte hon!
Men hon är ju min pärla vad hon än gör (fast ibland så måste man ta ett djupt andetag:) Mitt lilla troll!  

Niki


Sist var jag hos Nicole och red Cavatina. Hon är ju ny så det gäller att hitta knapparna, men jag tycker det går bättre och bättre. Hon är en väldigt trevlig häst, positiv och ambitiös! Hon fick gå lite dressyr idag. Duktig och lydig!

Det var min dag idag.
Vad skulle man göra utan dessa hästar??? 
Svar: Man skulle sitta inne och glo hela dagarna och absolut inte ha något liv. Vem kan säga att  man inte har något liv med hästarna? Man lär sig, upplever och får nya minnen varje dag...  Inte alla som får uppleva det varje dag! 

Ha det bra!!!

Mathilde&Lisa.

Nu sitter vi såhär på en fredag och jobbar med skolarbete. Närmare bestämt med vårat projektarbete. Vi ska anordna en inbjudningstävling tillsammans med resten av styrelsen i WRK-US. Det ska bli kul!

Det kommer att bli en hopptävling för gotlands alla ponnyryttare, juniorer och young riders. Vi tror att det kommer bli riktigt bra, hoppas på det. Just nu inväntar vi på tävlingsdatum från skolan, alltså när vi ska genomföra vårat projekt. Sen ska vi skicka in en ansökan till Ridsportförbundet, så håll tummarna för att den ska bli godkänd!:) 

Senare ska vi hem till en föredetta US-styrelsemedlem, Nicole. Vi ska se på film och bara ta det lugnt och ladda batterierna tills kommande skolveckan.

På tal om skolan så har nedräkningen börjat.
Idag är det bara 138 dagar kvar till studenten! :-)

Trevlig helg!

Lisa.

Nytt år, nya tag!
För mig kommer 2009 att bli ett år där mycket kommer att hända och förändras. Det största som händer är nog att jag den 4 Juni kommer att ta studenten och kommer att få bestämma vad jag vill göra i mitt liv.

För en vecka sen åkte jag faktikst till England för att kika in ett eventuellt framtida jobb. Det är ett jobb som hästskötare/beridare i ett tävlingsstall i England hos hoppryttaren Emelie Marsh. Och gissa vad! Jag fick jobbet! Riktigt coolt;)
Men jag har fortfarande möjligheten att bestämma mig om jag vill dit eller inte, det är ett stort projekt att bege sig tillsammans med häst till ett  annat land. Men jag är nästan säker på att det är det jag vill. Jag menar, hur många gånger i livet får man den chansen?

Jobbet på WGE horses kommer att bli jättebra, det är bra stall, hästhållning, personal, hagar, arbetstider, lön, och ja - det är nästan bara positivt. Om ni är nyfikna och vill kika lite närmre kan ni klicka in på: http://web.me.com/emeliemarsh/Site/Home.html


Studenten är också något jag ser väldigt fram emot! Tänk, det är knappt några månader kvar, så är det bal, åka vagn, mösspåtagning och allt! Jag känner mig ganska motiverad när jag tänker så, att det inte är långt kvar och jag kommer kämpa in i det sista med studierna (förhoppningsvis).


Har du några spännande saker som du ser fram emot under 2009? Skriv gärna en kommentar och berätta!


Mathilde

Hej!
Jag ville bara önska alla en god fortsättning på den tya året!
Det har ju börjat fint med lite snö. Sen kan man väl tycka lite vad man vill om snön, jag tycker väl att det är ganska vackert att se på, bara jag slipper vara ute i det.
En barbacka tur i skritt i skogen är väl ok, men annars får det gärna vara barmark för min del.
Men, men, fint är det i alla fall. Och hästarna brukar gilla snön och sprätta runt i hagarna så det yr om hovarna!
Lägger ut lite snöiga hästbilder. Hade dock bara bilder på mina pållar, jag orkade inte ta på fler då mina stackars fingrar höll på att frysa ihjäl. Men ni får hålla till godo med dem så länge!
Ha det bra!
Toppan i snöstorm      Niki i snön      Niki     Krysset i snö

RSS 2.0